Een animatiefilm over het leven van ‘Sikh Captain America’ in de nasleep van 9/11

(RNS) – Vishavjit Singh staat algemeen bekend om zijn Captain America-personage – een Sikh-man uitgerust met zijn tulband en baard – die vecht tegen onverdraagzaamheid, intolerantie en percepties van hoe een Amerikaan eruit zou moeten zien.

Maar Singh, het enige lid van zijn familie dat in de VS is geboren, had niet altijd het gevoel dat hij zijn identiteit op deze manier kon omarmen.

Singh deed zijn baard en tulband af en gaf zijn Sikh-identiteit op toen hij op de universiteit zat, nadat hij gepest en stereotypen had meegemaakt toen hij vanuit India terugkeerde naar de VS.

Nu is een animatiefilm, ‘American Sikh’, ingesteld om zijn leven te beschrijven, vanaf zijn tijd in India, waar zijn familie de oorlog overleefde. 1984 anti-Sikh bloedvergieten, tot zijn terugkeer naar de VS, waar hij zijn Sikh-identiteit herontdekte, om vervolgens opnieuw te worden getest terwijl hij in de buurt van New York City werkte na de aanslagen van 11 september.


GERELATEERD: Anti-Sikh onverdraagzaamheid begon niet met 9/11. Dat feit heeft me er doorheen gesleept.


Singh, op zijn website, zei dat hij tijdens zijn studie in Californië verliefd werd op het lezen over oosterse filosofie, met name het boeddhisme en het taoïsme. “Dat leidde me uiteindelijk naar het geloof van mijn ouders, het Sikh-pad”, zei hij. In een droom bezoekt Singhs grootvader hem met het heilige boek van de Sikh, om hem te herinneren aan het erfgoed van zijn familie. Singh bond in 2001 voor het eerst in 10 jaar zijn tulband.

Vishavjit Singh in zijn Captain America-outfit. Afbeelding via Kickstarter

Toen gebeurde 9/11, wat Singh zei, “de loop van mijn leven ingrijpend veranderde”.

Het was in deze nasleep dat Singh, die als software-engineer werkte, cartoons begon te tekenen die gericht waren op Sikh-ervaringen en tegenstrijdigheden, en daaruit kwam de tulband-dragende Sikh Captain America naar voren.

“American Sikh” wordt gecreëerd in samenwerking met Singh als producer en de in Los Angeles gevestigde regisseur Ryan Westra. Het zal worden geanimeerd door Studio Showoff, een in Melbourne gevestigd productiehuis opgericht door Ivan Dixon en Sean Zwan dat werk heeft geproduceerd voor Childish Gambino, HBO en Cartoon Network.

door een Kickstarter, de makers willen geld inzamelen om de kosten van het maken van een animatiefilm te dekken en om originele muziek en geluidsontwerp te dekken, evenals marketing en outreach.

“Er is niet veel representatie van mensen die op mij lijken in het Amerikaanse entertainmentlandschap. Omdat dat verhaal niet is verteld, leidt het tot een hardnekkig niveau van onwetendheid”, zei Singh in de Kickstarter-video. “Dus die negatieve impact op het leven van mede-Amerikanen kan worden tegengegaan door verhalen te vertellen over Sikhs in Amerika.”

De film belicht ook het geweld dat Sikhs ervoeren in de nasleep van 11 september. Sikhs worden vaak aangezien voor moslims vanwege hun tulbanden en ervaren vaak anti-moslimdiscriminatie.

De animatiefilm laat zien hoe Sikhs fysiek worden geslagen, hun tulbanden in brand steken en worden doodgeschoten. “Dat is een verhaal dat niet erg bekend is”, zei Singh in de Kickstarter-video.

Singh erkent dat deze beelden pijnlijk zijn, maar, zei hij, “Dit zijn onze ervaringen.”

“We moeten deze verhalen vertellen”, voegde Singh eraan toe.

Een still uit

Een still uit “American Sikh” met Vishavjit Singh als zijn Captain America-personage. Hoffelijkheidsafbeelding


GERELATEERD: Ondanks doodsbedreigingen dagen cartoonisten religieuze haat en censuur online uit


creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Koersisreligie
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart