Een confrontatie met een maskermandaat in het schoolbestuur van Cobb County zet ‘geloof’ tegenover ‘angst’

ATLANTA (RNS) – “Ik geloof heel sterk in mijn geloof”, zei de Republikeinse gouverneur van Mississippi, Tate Reeves, tijdens een fondsenwervingsevenement in augustus. Als je in het eeuwige leven gelooft, legde hij de aanwezigen uit: “Je hoeft niet zo bang te zijn voor dingen.”

Reeves sprak specifiek over COVID-gerelateerde gezondheidsmandaten, en hij staat niet alleen in zijn standpunt. “Faith not Fear” is een mantra die door het hele land weerklinkt, waar dergelijke debatten een koortsachtig hoogtepunt hebben bereikt. Dat is het geval in Cobb County, Georgia.

“We vertrouwen dit bestuur niet langer om beslissingen te nemen die het welzijn en het belang van onze kinderen voor ogen hebben”, zei een emotionele Heather Garcia tijdens een schoolbestuursvergadering op 19 augustus. Kort nadat ze quarantaineberichten had ontvangen, haalde ze haar twee kinderen uit het systeem. Andere ouders hebben naar verluidt hetzelfde gedaan.

Cobb County, ten noorden van Atlanta, is de thuisbasis van het op een na grootste schooldistrict in de staat, met 111.854 studenten. In juni 2021 kondigde hoofdinspecteur Chris Ragsdale zijn beslissing aan om het maskermandaat van het district voor het komende schooljaar 2021-2022 te verwijderen. De wijziging werd aangekondigd voorafgaand aan de komst van de Delta-variant, die inmiddels het speelveld heeft veranderd.

Cobb County Schools is rapportage van 3.794 gevallen van COVID sinds 1 juli. Verschillende scholen hebben hele klassen in quarantaine moeten plaatsen sinds de school begon op 2 augustus.

De provincie zelf is onder een noodtoestand, en WellStar Health Systems heeft voor al haar ziekenhuizen code rood ingevoerd. De grootste faciliteit, Kennestone, heeft naar verluidt verzocht om een ​​tijdelijk mobiel mortuarium.

Met deze toenemende gezondheidscrisis is er een conflict ontstaan. Moet het district maskers verplichten? Veel ouders, zoals Garcia, zeggen ja en eisen dat het bestuur het vorige maskerbeleid herstelt. Anderen zijn het daar niet mee eens en citeren alles, van politiek tot psychologie.

En voor sommigen is het argument gebaseerd op geloof, zoals gouverneur Reeves suggereerde.

“We zijn echt in een geestelijke strijd. Het is goed versus kwaad’, zei Caryn Sonderman tijdens de schoolbestuursvergadering van augustus. Sonderman is een van de zes ouders die in april een rechtszaak aanspanden om het oude maskermandaat te beëindigen. De groep beweerde gedeeltelijk dat mandaten “wetenschappelijk ongegrond” zijn en in strijd zijn met privacywetten. De rechtszaak werd afgewezen.

In haar openbare commentaar zei Sonderman dat steun voor maskering gebaseerd is op angst, “niet op wetenschap, feiten of logica.” Vervolgens citeerde ze Jesaja 41:10 en vroeg: “Waar is God in het leiden van onze levenskeuzes?”

Sonderman staat niet alleen in haar mening. Op sociale-mediaplatforms maken lokale inwoners van Cobb hetzelfde argument “geloof niet bang”.

“We zijn wonderbaarlijk en mooi gemaakt door God. We verliezen zoveel connotatie als we een masker opzetten’, zegt Salleigh Grubbs, een oude Cobb-inwoner en voorzitter van de Cobb County Republikeinse Partij.

Pro-maskers die demonstranten dragen, protesteren op het hoofdkantoor van Cobb County School Board, donderdag 12 augustus 2021, in Marietta, Georgia. Veel schooldistricten in het hele land hebben ouders zien protesteren voor en tegen maskers. (AP Foto/Mike Stewart)

Grubbs, die officieel niet namens de partij maar voor zichzelf sprak, is om vele redenen tegen maskermandaten, waaronder haar religieuze geloof. Ze voegde eraan toe: “Geloofsleiders hebben ons in de steek gelaten. Ze vragen niet: ‘Wat zou Jezus doen?’ Ze zijn daar niet vocaal, omdat ze niet politiek willen worden.”

En het is politiek. De Republikeinse Partij van Cobb County heeft actief de tegenprotesten gepromoot die zijn georganiseerd door de CCSD Parent Alliance, een door ouders georganiseerde activistische organisatie.

Hoewel de politieke aspecten van het debat onmiskenbaar zijn, past het op geloof gebaseerde argument niet goed bij pro-mandaatouders die zichzelf ook als religieus beschouwen.

Jennie Peterson, een vrome lutherse, was verbijsterd toen ze het op geloof gebaseerde argument hoorde van de voorzitter van het schoolbestuur, Randy Scamihorn, die zei: “God heeft een plan”, nadat ze zijn wantrouwen jegens lokale en nationale gezondheidsexperts had gedeeld. Voorzitter Scamihorn reageerde niet op een verzoek om commentaar.

“Ik voel me paradoxaal genoeg minder op mijn gemak wanneer iemand die het laatste medische advies om een ​​pandemie te bestrijden mijdt, mij aanbiedt dat ik ‘God moet vertrouwen'”, zei Peterson. “Geloven in de wetenschap betekent niet dat je het vertrouwen in God moet opgeven.”

Terwijl sommige geloofsleiders ervoor terugdeinzen om mee te wegen vanwege de politiek, delen anderen graag hun gedachten.

Rabbi Larry Sernovitz vertelde RNS: “De grootste mitswa (gebod) in het jodendom is “pikuach nefesh”, het redden van een ziel. Het gaat erom dat het leven heilig is.” Rabbi Sernovitz is de oudste rabbijn van Temple Kol Emeth en een ouder van Cobb.

“God heeft ons alle middelen en reden gegeven om te doen wat nodig is”, zei hij. “God is van ons afhankelijk om het juiste te doen.”

Temple Kol Emeth heeft een maskermandaat en biedt online toegang tot alle diensten.

Dominee Kristin Heiden, predikant van de East Cobb United Methodist Church en een ouder van Cobb, drukte een soortgelijk idee uit: “Het dragen van een masker gaat niet over leven in angst. Het dragen van een masker gaat over doen wat je kunt om de gezondheid en veiligheid van de mensen om je heen te beschermen.” East Cobb Methodist Church heeft haar parkeerplaats opengesteld voor een COVID-vaccin en testeenheid.

“Het verontrust me enorm dat gelovige mensen niet bereid zijn persoonlijke offers te brengen in het belang van anderen. Dat is de kern van wie we als christenen geroepen zijn”, aldus Heiden.

Trey Phillips, directeur van jeugdbedieningen in de St. Catherine’s Episcopal Church, was het daarmee eens en legde uit: “Vooral voor gelovige mensen moeten we onze opdracht herinneren om in deze tijd God en de naaste lief te hebben met heel ons hart, ziel en verstand.”

Phillips, die als kapelaan in een COVID-afdeling van het Emory University Hospital diende, gelooft dat geloof en wetenschap broers en zussen zijn. “In Jezus Christus krijgen we vrijheid. Deze vrijheid is echter altijd voor onze buren, niet ondanks hen”, zei hij.

St. Ann’s Katholieke Kerk een verklaring vrijgegeven ter ondersteuning van mandaten en andere voorzorgsmaatregelen. Pater Ray Cadran beschreef zulke stappen als onderdeel van een leven waarin Christus centraal staat en citeerde Filippenzen 2:1-11. Hij plaatste ook een video, getiteld “Heb uw naaste lief”, met dezelfde boodschap.

Niet elk gebedshuis neemt dezelfde positie in. Mt. Bethel Christian Academy, onderdeel van Mt. Bethel United Methodist Church, is een masker optioneel. In een brief aan ouders, regisseur Jim Cianca lichtte zijn beslissing toe en noemde het moeilijk maar correct.

‘Ik weet dat God ons zal steunen’, zei hij. De berg Bethel reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Hoewel de kerken die masker-optioneel beleid ondersteunen zich misschien niet publiekelijk uitspreken zoals Grubbs suggereert, drukken ze hun standpunt uit door middel van hun eigen gemeenschapsacties, net als de geloofsleiders die de mandaten ondersteunen.

De confrontatie met het maskerbeleid van het Cobb County School District heeft nationale aandacht getrokken en heeft geleid tot onenigheid binnen een schoolbestuur dat al sterk politiek gepolariseerd is. Niet alle zeven bestuursleden staan ​​achter de beslissing van Ragsdale.

Het stadsdeel staat echter onder toenemende druk om het beleid terug te draaien. De meeste directe metropoolregio’s van Atlanta hebben schoolmaskermandaten. Maskers zijn ook verplicht in Marietta City Schools, een onafhankelijk district in Cobb County, en alle overheidsgebouwen van de provincie hebben maskers nodig.

Op 7 september hield Cobb County Board of Health een spoedvergadering en stemde voor de mandaten van schoolmaskers. Hoofdinspecteur Ragsdale, die in die raad zit, onthield zich van stemming. De Gezondheidsraad stelt echter geen schooldistrictsbeleid vast.

Als reactie op druk heeft het schoolbestuur het oorspronkelijke beleid van juni inzake maskers herzien. In het gezondheidsadvies staat nu dat maskers “sterk worden aangemoedigd”.

Die verandering is echter nog steeds niet genoeg voor de vele bezorgde ouders wiens vertrouwen in het schoolbestuur, en niet in God, snel opraakt.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Koersisreligie
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart