Koers is religie

Klassen

! Gratis klaspakketten zijn nog mogelijk tot en met Paasmaandag 2 april. Daarna sluit de expo 'Koers is Religie' ter voorbereiding van de heropening van het vernieuwde Wielermuseum !

Post van de paters (2de en 3de kleuter, 1ste graad lager)

De paters gaan op rust. Ze ruilen de kerk in voor tropische oorden en vertrouwen de sleutel toe aan hun goede vrienden van het Wielermuseum. Wie blijft, is Killianus de Kerkuil. Samen met zijn vrienden houdt hij een oogje in het zeil en stuurt hij de paters af en toe een briefje. In z'n laatste schrijven vertelt hij ze over de vele veranderingen in de kerk. De paters zijn nieuwsgierig en roepen de hulp in van enkele van hun beste privédetectives: de kleuters.

Aan de hand van speelse doe-activiteiten ontdekken de kleuters en leerlingen op zintuiglijke wijze talloze aspecten van de koers vroeger en nu. Ze ervaren hoe het voelt om als renner toegejuicht te worden tijdens de Ronde van Vlaanderen en staan stil bij de zoete geur van euforie en overwinning, die in schril contrast staat met de bittere (na)smaak van zonde en noodlot.


Een belevingstocht voor kleuters van de 2de en 3de kleuterklas en leerlingen van de 1ste graad lager onderwijs.

GEZOCHT: wielertrofeeën! (2de en 3de graad lager)

Het Wielermuseum op het Polenplein wordt volledig vernieuwd. En dus neemt het museum tijdelijk zijn intrek in de Paterskerk. Tijdens de verhuis zijn echter enkele wielertrofeeën zoek geraakt in de ondergrondse gangen van de kerk.

Ingedeeld in vier ploegen (gele trui, groene trui, bolletjestrui, witte trui) gaan de leerlingen op zoek naar hun verloren gewaande trofee. Ze krijgen hierbij de hulp van Johan Museeuw, La Madonna del Ghisallo, Eddy Merckx en de paus. Een rondgang van uitdagende vragen, doe-activiteiten en samenwerkingsopdrachten leidt hen via het juiste wedstrijdparcours naar de felbegeerde trofeeën. 


Een ludo-educatief groepswerk voor leerlingen van de 2de en 3de graad lager onderwijs.

 

 

Prijs gratis
Duur 1,5 - 2 uur
Praktisch Na reservatie krijgt de leerkracht een digitale lesbrochure toegestuurd. De materialen worden klaargezet in de kerk op het moment van het klasbezoek.

Rondleiding ‘Koers is Religie’

Tekst en uitleg bij de expo afgestemd op de leeftijd en interesse van de klasgroep.

Prijs 50 euro / gidsbeurt
Duur ca. 1 uur 15 min
Praktisch max. 25 personen / gids